El futur de la televisió és la televisió?
- Jordi Albaigès i Laia Flotats
- 10 mar 2016
- 2 Min. de lectura
La televisió en obert ha canviat molt al llarg d’aquests anys i, al mateix temps, s’ha quedat en segon pla a l’ombra de la xarxa i dels nous operadors de pagament. Aquest era l’argument sobre el qual es va desenvolupar l’acte Storytelling audiovisual: nous continguts per a nous mercats que va reunir, a l’Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, dos ponents del món de la producció: en Raimon Masllorens, president de PROA i productor executiu de Brutal Media; i en Rubén Mayoral, director general de la productora El Terrat i Alumni de la Facultat.
Rubén Mayoral: "El que volem és crear, no comprar. Ens agrada explicar històries i pensem quin és el millor canal per expressar-les".

Foto: Carme Basté, Raimon Masllorens i Rubén Mayoral
Laia Flotats
Passaven només uns trenta minuts de l’inici de la taula rodona, marcada per a dos quarts de set, quan Rubén Mayoral ja va donar el primer titular: “El que volem és crear, no comprar. Ens agrada explicar històries i pensem quin és el millor canal per expressar-les”. Per El Terrat la creativitat ha estat impulsada, sobretot en aquests anys de crisi severa, per la manca de pressupost que, sumada a l’audiovisual més enllà de la pantalla, ha fet fer explicar les mateixes històries en diferents formats.

Foto: Una càmera sobre una taula
CreativeCommons
Raimon Masllorens iniciava la seva intervenció al·ludint els joves: “Us haig de dir que els estudiants sou indispensables. Veniu perquè el món està canviant”. A criteri del president de PROA, l’evolució de la televisió ha comportat la necessitat de comptar amb ments fresques i joves que observin i produeixin els projectes des d’una altra perspectiva. Per això, Masllorens mostrava la seva “por” de quedar-se enrere per no poder estar a l’altura dels continguts ultratelevisius que es demanen en els nostres dies.
Raimon Masllorens: “Us haig de dir que els estudiants sou indispensables. Veniu perquè el món està canviant”.
Dintre d’aquest món d’incerteses productives, Rubén Mayoral va parlar del paper de les plataformes televisives de pagament. Aquests operadors assumeixen riscos a l’hora d’apostar pels projectes, cosa que fa créixer el món audiovisual, mentre que les televisions generalistes no s’aventuren i col·loquen a les seves graelles programes comprats i testats en altres països que asseguren un cert èxit.